Groene Halte-wandelroute in de Maasduinen

Op 14 juni 2002 zijn in Putten de eerste vijf 'Groene Halte-wandelingen' geopend. Het idee borduurt voort op de succesvolle NS-wandelingen: wandelroutes gekoppeld aan busvervoer.

Groene Halte-wandelroutes - wandelen van bushalte naar bushalte - waren er al op de Veluwe, maar ze worden nu ook geintroduceerd in Limburg. Stichting Het Limburgs Landschap heeft samen met het Nivon en vervoerder Hermes het Groene Halte Maasduinenpad ontwikkeld. De route loopt door de Maasduinen, tussen Venlo en Mook, en bestaat uit acht etappes van 11 tot 15 km, met een totale lengte van 113 km.
Verder is het ongeveer hetzelfde: u stapt uit de bus bij halte A, wandelt via een gemarkeerde route naar halte B en stapt daar weer op de bus. De vijf geopende routes maken deel uit van een set van in totaal 20 van zulke wandelingen op de Veluwe die naar verwachting in de loop van volgend jaar gereed zullen komen. Van elke route is ook een (prachtige) brochure, waarin behalve een routebeschrijving en een kaartje ook
Inmiddels zijn er wandelingen op veel meer plaatsen en is er ook een door het Nationaal Park de Maasduinen.
Zo is het Limburgs Landschap enige jaren geleden begonnen met het uitzetten van een lange afstandswandeling door de Maasduinen en aangrenzende natuurgebieden. Dit zogenoemde Groene Halte Maasduinenpad is nu klaar. Een fraaie afwisselende route die deels door het Maasdal loopt en verder door de hoger gelegen natuurgebieden langs de Duitse grens. U komt langs vennen, heidevelden, uitgestrekte bossen en oude cultuurgronden.
Wandelaars op deze route heten wij van harte welkom voor een verkwikkende overnachting met ontbijt en eventueel diner of vaararrangement.